AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

21

(0-0)

Yleisöä 2592

VPS
3-4-3
vko.19 // 9.5.2024

Ennakko: KuPS-VPS

Ennakko: KuPS-VPS

Kuva: Sanni Miettinen

Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina kärkiottelulla, kun Kuopioon KuPS:n vieraaksi saapuu sarjakärki Vaasan Palloseura.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet liigakautensa ilman tappioita, joten tiedossa on kovatasoinen ottelu.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa huomisesta ottelusta haasteellista sekä erittäin suoraviivaista.

- Haasteellinen ottelu, VPS on omalla pelitavallaan haasteellinen jokaiselle joukkueelle. Tulee varmasti aika suoraviivainen ottelu. VPS on hyvässä vireessä ja haluaisin nähdä, että mekin olemme, Honkavaara toteaa.

- VPS on hionut pelitapaansa jo vuosia ja pelaa omaa peliään erittäin hyvin. Lisäksi he ovat onnistuneet hankinnoissaan erittäin hyvin - uudet pelaajat ovat ehkä jopa monipuolisempia kuin lähteneet.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela nostaa KuPS:n liigan parhaimmistoon kuuluvaksi joukkueeksi, jonka perusteella perjantain ottelu tulee olemaan Vepsulle kova mittari. Viiden kierroksen jälkeen hyvän pistepotin kerännyt VPS lähtee kuitenkin perjantain otteluun Nuorelan mukaan suhteellisen paineettomasti.

- Varmasti yksi sarjan parhaista joukkueista on vastassamme perjantaina. KuPS on todella laadukas jengi. Olemme saaneet pelata kotonamme useamman pelin, kun taas KuPS on joutunut pelaamaan pitkään vieraissa. Joudumme vieraskentälle pitkästä aikaa, ja perjantain ottelusta tulee todella tiukka matsi.

- Tämä on kova mittari joukkueellemme. Meillä on loistava kauden aloitus takanamme ja totta kai olemme tarkastelleet otteluohjelmaa, tiedostaen sen, että seuraavat viisi peliä tulee olemaan todella tiukka putki. Seuraavat kolme peliämme ovat KuPSia ja HJK:ta vastaan, ja kaikki varmasti tietävät, että vastassamme on siis kaksi liigan isointa joukkuetta tällä hetkellä. On iso juttu meille, että olemme saaneet ensimmäisellä viidellä kierroksella kerättyä hienosti pisteitä, ja saamme lähteä vieraskentälle haastamaan paineettomasti, Nuorela toteaa VPS:n verkkosivuilla.

KuPS:lle ottelu on myös paluu omalle Väre Areenalle vieraskiertueen jälkeen. Sen aikana kentän jalkapallonurmi uusittiin.

- On ollut kiva päästä uudelle tekonurmelle ja totuttautua siihen. Vähän flunssaa ja allergiaa kiertänyt joukkueessa, joten muutama poissaolo varmasti on, mutta hyvä viikko kaikkineen on alla, Honkavaara sanoo.

Vepsu matkaa kohti Kuopiota laadukkaalla kokoonpanolla. Päävalmentaja Nuorela kertoo myös, että joukkueen tilanne on suhteellisen hyvä käytettävissä olevien pelaajien suhteen, vaikka joukkuetta onkin vaivannut pienet loukkaantumiset sekä satunnaiset sairastelut.

- Jeppe (Engström) on todennäköisimmin perjantaina käytettävissä. Joukkueessa on ollut pieniä loukkaantumisia ja sairasteluja, joten ainakin Roni (Hudd) ja Juho (Hyvärinen) ovat vielä poissa kokoonpanosta. Näillä näkymin kaikki muut ovat valmiina pelaamaan perjantaina, joten tilanteemme on hyvä, Nuorela tuumaa.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Nevalainen Ville


KuPS - VPS Väre Areenalla perjantaina 10.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut