AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Gnistan
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 2121

SJK
3-4-3
vko.17 // 27.4.2024

Ennakko: Gnistan-SJK

Ennakko: Gnistan-SJK

Kuva: Juhani Järvenpää

Gnistan ja SJK kohtaavat istumapaikkojen osalta loppuunmyydyssä Oulunkylän urheilupuistossa sunnuntaina.

Kahdella voitolla sarjan aloittanut Gnistan koki seurahistoriansa ensimmäisen tappion liigatasolla viime lauantaina, kun VPS oli kotonaan parempi 3-2 lukemin.

Gnistan oli VPS:aa vastaan pahasti altavastaajana viimeiset 30 minuuttia. Jussi Leppälahden johtama valmennusjohto on kuluvan viikon aikana perehtynyt syihin, jotka johtivat pelillisen otteen menettämiseen.

- Lopetettiin pelaaminen pallon kanssa, hävittiin kaksinkamppailut ja puolustettiin omassa boksissa aivan liian heiveröisesti. Siinäpä ne syyt olivat miksi VPS sai vahvan otteen. On pyritty jalostamaan puolustamista ja pallollista tekemistä tällä viikolla.

Kyseessä on SJK:n viikon toinen ottelu, sillä Kerho pelasi keskiviikkona kotonaan viihdyttävän koitoksen HJK:n kanssa. Sarjan mestarisuosikki joutui tyytymään pisteeseen Seinäjoella, kun loppulukemat olivat 3–3.

SJK oli jo matkalla kauden avaustappioonsa, mutta Kasper Paananen tasoitti pelin 88. minuutilla ja jatkoi seinäjokelaisten pisteputkea nostaen joukkueen Veikkausliigan piikkipaikalle. Kerho on voittanut kauden neljästä ottelustaan kaksi ja kerännyt yhteensä kahdeksan sarjapistettä.

- Olemme henkisesti todella vahva ryhmä, minkä näytimme myös HJK-ottelussa. Teimme lopussa tasoituksen, ja yritimme heti perään voittomaalia. Oulu- ja Ilves-otteluissa näytimme taas henkistä kovuutta puolustuspäässä. Olemme niin henkisesti, fyysisesti, taktisesti kuin teknisestikin vahva joukkue, kiteytti SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Leppälahti lähestyy tulevaa ottelua seuraavin miettein.

- SJK on ollut alkukaudesta sarjan paras joukkue. Stevie Grieve on saanut joukkueensa pelaamaan vauhdikasta ja aktiivista futista ja he ovat varmasti haastamassa HJK:ta mestaruudesta. Me pyrimme pelaamaan omaa peliämme mahdollisimman hyvin, ja lähdemme rohkeina haastamaan vastusta.

- Aika keskittynyt ja odottava tunnetila ollut joukkueessa ennen jokaista peliä ja nyt aistin samanlaista.

Gnistan on vakuuttanut etenkin hyökkäyspään tehokkuudellaan, sillä joukkue on tehnyt kolmessa ottelussa 10 maalia ja tämä on huomioitu myös SJK-leirissä.

- He liikuttavat palloa hyvin ja laittavat miestä boksiin. He ovat kompakteja myös puolustuksessa, jossa heillä riittää kokemusta. He tietävät, mitä pitää tehdä. Ottelusta tulee varmasti vaikea. Meidän on pystyttävä pitämään heidät pois hyviltä paikoilta. Se on yksi avainasioista, Lehtinen tuumasi.

Gnistanin loukkaantumistilanne on säilynyt muuttumattomana viime lauantain ottelusta. Jukka Raitalan pelikunto tullaan arvioimaan lähempänä SJK-ottelua

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Munukka Antti

Gnistan - SJK Mustapekka Areenalla sunnuntaina 28.4. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Cnistanin verkkosivut, SJK:n verkkosivut