AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 8.5.2024

FC Lahti karkasi cupissa Kultsulta toisella jaksolla - "Kopissa näkyi iloisuus ja energia"

Vilho Huovila paukutti hattutempun Joutsenossa. (Kuva: Taneli Okkonen)

FC Lahti eteni Suomen Cupissa jatkoon vieraspelissä Kultsu FC:tä vastaan. Lahti voitti ottelun lopulta 7–0.

FC Lahti otti kuskin paikan heti ottelun alussa. Ottelun ensimmäinen huippupaikka tuli Vilho Huovilalle, mutta Kultsu FC:n puolustus blokkasi vedon. Huovila karkasi myös kertaalleen läpi, mutta hyökkääjälupauksen nosto epäonnistui. Akseli Puukon veto puolestaan kimposi niukasti ohi. Myös Marius Könkkölä pääsi ampumaan tulisesti, mutta kotijoukkueen maalilla torjunut Juho Piispanen venyi.

FC Lahti sai helpottavan avausmaalin puolen tunnin pelin jälkeen. Colin Odutayo pelasi Könkkölän läpi. Könkkölän tarkka sijoitus alakulmaan vei lahtelaiset 1–0-johtoon. Aivan jakson lopussa Anton Munukka joutui torjuntatöihin, kun Erkka Partanen ampui vaarallisesti. Lahtelaiskassari torjui ja toppari Dylan Fox siivosi loput. Näin tauolle lähdettiin Lahden maalin johdossa.

Toisella jaksolla Lahti nosti tempoa ja Kultsu joutui puolustamaan vielä syvemmällä. Alussa Lahti loi puolittaisia paikkoja, mutta ei saanut välittömästi ottelua tapetuksi hurjasta paineesta huolimatta. Kultsu ei päässyt Lahden prässin alta pois ja Lahti pääsi vyöryttämään.

Ottelun ratkaisu nähtiin noin jakson puolivälissä. Samuel Pasanen pelasi juuri kentälle tulleen Luke Ivanovicin läpi. Australialainen upotti ja tuplasi Lahden johdon. Noin vartti ennen loppua kentällä nähtiin Vilho Huovila -show. Ensin Matias Vainionpää ja Ivanovic alustivat ja Huovila iski ensimmäisen. Alle minuutti edellisestä ja Huovila karkasi jälleen maalintekoon. Ja alle minuutti edellisestä, Huovila siirsi Ivanovicin yläputkeen kilahtaneen laukauksen verkkoon. Yhteensä koko hattutemppuun meni aikaa kaksi minuuttia ja 15 sekuntia. Kyseessä on FC Lahden historian nopein hattutemppu.

Lopussa Lahti osui vielä kahdesti. Ivanovic sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajalla ja ampui tarkasti alakulmaan. Hetki ennen loppua Ivanovic pyssytti vielä kertaalleen. Pallo pomppi tolpan ja Piispasen kautta maaliin. Näin ollen Lahti jatkaa viidennelle kierrokselle 7–0-voittonsa turvin. Cupin seuraava kierros arvotaan 16.5.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli tyytyväinen voitosta ja samalla hän iloitsi onnistumisista. Lindberg iloitsi myös siitä, että joukkue jaksoi tehdä töitä koko ottelun ajan. Päävalmentaja antoi vastustajalle tunnustusta siitä, että se laittoi ensimmäisellä jaksolla hyvin kampoihin.

– Tämä oli cup-ottelun hengenmukainen ottelu. Vastustaja laittoi hyvin kampoihin ja me hallitsimme palloa. Hioimme tauolla vielä viimeistelyämme ja jatkoimme toisella jaksolla hommia. Olen tyytyväinen, että emme antaneet ottelun lässähtää, vaan joukkue paiski hommia, vaikka ottelu oli ratkennut. Olen iloinen hyökkäyspään pelaajien onnistumisista. Tästä on hyvä ammentaa. Kopissa näkyi iloisuus ja energia. Tästä kohti seuraavaa, Lindberg summasi.