AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 7.5.2024

"Tavoitteet koko kilpailun voittamisessa" - AC Oulu hakee jatkopaikkaa cupissa GBK:n vieraana

"Tavoitteet koko kilpailun voittamisessa" - AC Oulu hakee jatkopaikkaa cupissa GBK:n vieraana

Rauno Ojanen painottaa Suomen Cupin merkitystä. (Kuva: Juha Tamminen)

Oululaisten härkäviikon osa kaksi on keskiviikkona, kun vastaan asettuu Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa Gamlakarleby Bollklubb.

Tuttavallisemmin GBK pelaa tällä kaudella Kakkosessa ja onkin monen vuoden ajalta tuttu joukkue varsinkin meidän reservijoukkueelle aiemmilta kausilta. Edustusjoukkueen osalta kokemusta löytyy toissakaudelta sekä 2014 Suomen Cupista, jolloin joukkueet ovat kohdanneet kilpailullisissa otteluissa. Molemmat aiemmat Suomen Cup kohtaamiset ovat päättyneet Laivastonsinisten voittoon.

GBK on aloittanut Kakkosen näytöstyyliin voittamalla ensimmäiset neljä peliään. Joukkue on nuorentunut viime vuodesta ja saanut juoksuvoimaa hyökkäykseen sekä pallollista osaamista keskikentälle. Alakertakin vaikuttaa vahvalta eli saamme hyvän vastuksen.

- Lähdemme otteluun yhtä tosissaan kuin sarjaotteluun. Suomen Cup palvelee meitä monin tavoin ja tavoitteet ovat koko kilpailun voittamisessa.

- Hyökätessä haluamme edetä aina, kun mahdollista, mutta kuitenkin säilyttää hyvän tasapaino koko ajan. Puolustaessa meidän täytyy olla yhtenäisiä ja rohkeita, juosta paljon ja pyrkiä riistoihin aina, kun mahdollista, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen suunnittelee.

AC Oulu lähtee keskiviikon otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja peruspelaamisen pitäisi riittää jatkopaikkaan. Tietenkin Cupissa on aina vaara yllätyksiin, mutta etukäteen mikään ei tietenkään viittaa sellaisen mahdollisuuteen. Oululaisten loukkaantumistilanne näyttää staattiselta eli edelleen ovat poissa Aleksi Paananen, Jowin Radzinski ja Alexander Forsström.

Cupin 4. kierroksen ottelu GBK - AC Oulu Kokkolan Keskuskentällä keskiviikkona 8.5. kello 18.30. Kaikki Veikkausliigajoukkueitten Suomen Cupin ottelut 4. kierroksella suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia